Tiina

Hyvä olo omassa kehossa, liikkumisen helppous ja ilo, kivun lievittäminen, kokonaisvaltainen hyvinvointi, rentoutumistaidot, ihmisen ihmeellinen anatomia – siinä teemat, joiden parissa haluan työskennellä ihmisläheisessä ammatissani. Nautin yhtä lailla kiireettömistä kahdenkeskisistä kohtaamisista jäsenkorjausasiakkaideni kanssa kuin pienten ja suurten ryhmien ohjaamisesta. Kohtaan ihmiset hyväksyvästi ja myötätunnolla ja autan heitä näkemään vahvuutensa. Toimintaani ohjaa ajatus, että jokainen keho on arvokas ja jokainen voi kehittyä loputtomasti omista lähtökohdistaan käsin. Ihminen tarvitsee sekä lepoa että liikettä. Kanssani löydät tasapainon niiden välillä.

Alun perin olen valmistunut filosofian maisteriksi pääaineenani kirjallisuus. Työskentelin kirjallisuuskriitikkona ja toimittajana, mutta eräänä päivänä huomasin, että harrastuksestani oli tullut työtä ja työstäni harrastus. Olin päätynyt kokopäiväisesti anatomian, manuaaliterapian ja liikunnan ohjaamisen pariin.

Löysin joogan teini-ikäisenä ja myöhemmin joogan polku johti minut nauttimaan monipuolisesti liikunnasta. Tänä päivänä harrastan ilma-akrobatiaa, toiminnallista harjoittelua, fatbike-maastopyöräilyä ja hiihtoa. Liikun paljon luonnossa lapinporokoirani kanssa. Metsään on päästävä mieluiten joka päivä. Jooga kulkee yhä mukanani: nykyään harjoitan pääasiassa hermostoa hoitavaa restoratiivista joogaa, meditaatiota ja pranayamaa eli hengitysharjoittelua.

Keskeisimmät koulutukseni:

 • 2021 alkaen liikuntalääketieteen opinnot avoimessa yliopistossa. Sisältöjä mm. terveyden edistäminen ja terveysosaaminen, terveyden ja liikunnan sekä terveyden ja ikääntymisen väliset yhteydet sekä kuntoutus.
 • 2020 Donna Farhi: Yoga for Lower Back Pain – Keys to Sacroiliac Stability and Ease of Movement (11,5 h) + kaksi livewebinaaria Donna Farhin kanssa (2,5 h).
 • 2018 Fascia Research Congress. Connecting key issues: How fascia research can impact health outcomes. 15 tuntia, 14.–15.11.2018 Berliini.
 • 2018 Yinjooga-opettajakoulutus 50 tuntia. Chi Therapeutics.
 • 2017 Terveydenhoidon perusopinnot / Lääketieteen perusteet (14 op, 378 tuntia). Tredu.
 • 2017 Rosen-metodin peruskurssi. Suomen Rosen-terapeutit ry.
 • 2015 RYT 200 -joogaopettajakoulutus. Hima Happiness.
 • 1/2014, 6/2014 ja 12/2017 Kalevalaisen jäsenkorjauksen täydennyskoulutuksia mestareiden ja mestariparantaja Olavi Mäkelän johdolla. Kansanlääkintäseura ry.
 • 2013 Kalevalainen jäsenkorjaaja. Kansanlääkintäseura ry.
 • 2007 Filosofian maisteri (Suomen kirjallisuus, filosofia, perinteentutkimus, journalistiikan sivuaineopinnot / toimittajakoulutus, taidehistoria). Tampereen yliopisto.
 • Koulutuksia, kursseja ja työpajoja mm. seuraavien opettajien opissa: Saara Rönnholm, Donna Farhi, Fatima Witick, Jutta Niala, Helen Noakes, Mia Jokiniva, Michael Stone, Susanna Aarnio, Heidi Siltala, Pia Mäkinen.