Tiina

Työnkuvani on aina muotoutunut ihanan luovasti kulloistenkin kiinnostuksenkohteideni ja elämäntilanteideni mukaan. Olen töissäni sukkuloinut ihmisenä olemisen, ihmiskehon, hyvinvoinnin ja hyvän elämän kysymysten parissa.

Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan kirjallisuutta, koska rakastin kirjoja, pienten ja suurten kokonaisuuksien analysointia ja sanojen ja tarinoiden voimaa. Toimin pitkään kirjallisuuskriitikkona. Eksyin hetkeksi toimittajan töihin, koska olin utelias ja tykkäsin kirjoittaa. Kirjallisuuden graduni tein ruumiillisuudesta! Jäsenkorjaajakoulutukseen tieni vei, kun tahdoin oppia kivunhoitoa ja ymmärtää ihmistä toiminnallisena kokonaisuutena. Joogaopettajakoulu kutsui siinä vaiheessa, kun olin tehnyt jäsenkorjausta päätyökseni joitakin vuosia ja aloin oivaltaa, mitä ihmiset ovat vailla: oman kehon kuuntelemisen ja oman mielen rauhoittamisen taitoa, ja sellaista liikkumisen tapaa, joka kohentaa ryhtiä ja pitää faskiat joustavina. Olin joogannut itse jo puolet elämästäni ja jooga oli jo pitkään ollut itselleni elämäntapa, ja tahdoin päästä välittämään oppia eteenpäin.

Puhun mielelläni keho-mieli-sielusta, kun puhun ihmisestä. Kansanparantajan ja joogaopettajan työhöni tuon mukaan myös yrttilääkinnän, shamanismin, perinteentutkimuksen ja filosofian opinnoissa sekä äitiydessä karttuneen tietoni ihmisestä ja hoitamisesta. Suvaitsevaisuus, luontoyhteys, ekologisuus sekä luonnon, taiteen ja myyttien parantavien voimien hyödyntäminen ovat tärkeitä arvojani. 

Työssäni haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin jokaisen omista lähtökohdista käsin. Siihen tarvitaan aikaa ja rauhaa, jotka ovat nyky-yhteiskunnassa käymässä koko ajan uhanalaisemmiksi. Puolentoista tunnin jäsenkorjaushoidossa ja joogatunneilla aika ja rauha ovat vahvasti läsnä. Erityisen kiinnostunut olen kivun mekaniikasta, lihaskalvojärjestelmästä ja sen merkityksestä toimivalle ihmiskeholle sekä siitä, miten traumat, tunnelukot, stressi ja elämänhistoria vaikuttavat kehoon. Sekä sairastumis- että paranemisprosessissa on läsnä paljon sellaista, jota ei vielä tunneta eikä kenties koskaan tulla tuntemaankaan. Tunnustan, etten tiedä paljoakaan, nautin tieteelle ja järjelle käsittämättömien ilmiöiden kohtaamisesta ja pyrin vaalimaan ennakkoluulotonta ja avointa elämänasennetta.

Yhdessä toimimisen ja eettisen bisneksen ystävänä en ole perustanut yritystä, vaan työskentelen itseni työllistäjänä Osuuskunta Lilithin toimeksi ja lukuun. 

 

Keskeisimmät koulutukseni:

 • 2017 Terveydenhoidon perusopinnot / Lääketieteen perusteet (14 op, 378 tuntia). Tredu.
 • 2017 Rosen-metodin peruskurssi. Suomen Rosen-terapeutit ry.
 • 2015 RYT 200 -joogaopettajakoulutus. Hima Happiness.
 • 1/2014, 6/2014 ja 12/2017 Kalevalaisen jäsenkorjauksen täydennyskoulutuksia mestareiden ja mestariparantaja Olavi Mäkelän johdolla. Kansanlääkintäseura ry.
 • 2013 Kalevalainen jäsenkorjaaja. Kansanlääkintäseura ry.
 • 2008 Luontaisyrttineuvoja. Porin luontaislääkintäkeskus.
 • 2007 Filosofian maisteri (Suomen kirjallisuus, filosofia, perinteentutkimus, journalistiikan sivuaineopinnot / toimittajakoulutus). Tampereen yliopisto.

Keskeisimmät joogaworkshopit:

 • 5/2017 ja 9/2017 Saara Rönnholm: Breathe, Move & Relax -miniretriitti.
 • 2016 Saara Rönnholm: Breathe, Move & Relax -miniretriitti.
 • 2016 Helen Noakes: Deepening the wave. Yoga workshop for yoga teachers.
 • 2016 Michael Stone: The Psychology of Yoga & Meditation -luento.
 • 2014 Flow for Balance. Core, inversiot ja yin-jooga. Piia Mäkinen ja Katja Kivijärvi.
 • 2014 Lonkat ja psoas. Mia Jokiniva.